Har du prøvd å løse en rubiks kube?

30 september 2021
Johanne Larsen
image

Har du prøvd å løse en rubiks kube? Det er kanskje ikke så vanskelig som du tenker. Her skal vi se litt nærmere på hvordan en rubiks kube fungerer, og hvorfor du bør prøve å løse den. 

Hvordan fungerer en rubiks kube? 

Den vanligste rubiks kuben er den som heter 3×3, men det finnes mange kuber man kan prøve. En rubiks kube skal dreies rekke for rekke, helt til man har klart å løse den, det vil si at alle sidene på kuben er ensvfargede. Fu kan lære deg å løse en rubiks kube på nettet. Det er gøy å lære noe nytt, og i dag er det heldigvis sånn at man kan finne tutorials på så godt som alt. Du kan finne tutorials for hvordan du løser kuben på mastercubestore.no, der finner du også tutorials på mange andre spennende kuber.

Hjernetrim er gøy, og rubiks kuber er den perfekte hjernetrim, fordi du kan ha den med deg overalt og utfordre deg selv på tid. Det er også supert for deg som føler det er på tide med en digital pause, og man kan ta frem rubiks kuben i stedet for mobilen, når man skal slå ihjel tid eller venter på bussen eller lignende. 

Det er nemlig sånn at når du har fått dreisen på rubikskuben, så kan du prøve deg på andre kuber. det finnes nemlig mange forskjellige typer kuber, og det er ikke bare 3×3 kuben som man kan bryne seg på. Du kan også prøve en skewb kube, der du skal dreie hjørnene på kuben, og det finnes store rubiks kuber med mange flere rekker å dreie som man skal prøve å få til å gå opp. Det finnes med andre ord en hel verden av kuber og hjernetrim for deg som er blitt hekta på kuber. Det blir man nemlig veldig lett, og da er det greit å vite at det er mange flere kuber man kan prøve seg på. 

Flere nyheter