Hva er en bil egentlig laget av?

08 januar 2020
Johanne Larsen

Er du helt bilgal og vet alt om bil? Kanskje vet du ikke absolutt alt, for det er mange som ikke vet hva en bil egentlig er laget av, og hvilke materialer som inngår i å lage en bil. Men det skal vi se litt nærmere på her så du kan få fasiten, og vite enda mer om bil. 

Aluminium er nøkkelen

Det er faktisk sånn at aluminiumsprodukter blir mer og mer vanlig i industrien, og det gjelder også i bilindustrien. Det er mange som ikke vet at mange biler faktisk er laget av aluminium. Det er et materiale som egner seg perfekt til å lage bil, og det er også derfor det er blitt så populært. Aluminium er nemlig svært formbart, og det er lett å jobbe med. Hvis man vil ha en aerodynamisk bil med lekre og flotte former, så er aluminium et godt forslag til hvilket materiale man skal bruke. Det er også et materiale som er forholdsvis lett i forhold til hvor sterkt og holdbart det er, og dermed sier det seg selv at det er et materiale som egner seg særdeles godt til nettopp bil.

Man kan også få felger til bil i aluminium, og det er også noe som blir mer og mer vanlig. Noen biler kan også være laget av plast eller stål, men det kommer faktisk helt an på hva slags bil det er, hvordan den skal se ut og hvilke egenskaper den skal ha. Men det sier seg selv at aluminium ikke er et dumt alternativ når man skal lage en bil. 

Finn riktig bil for deg

Du tenker kanskje ikke på materiale når du skal velge bil, men ettersom ulike materialer har ulike egenskaper, så er det kanskje ikke så dumt å tenke over hvilket materiale du skal velge når det kommer til å kjøpe ny bil. Kanskje er det aluminium du skal gå for? 

 

Flere nyheter