Kildin Finnmark – Fiskeriket i nord

03 mai 2023
Eivind Øi

editorial

Kildin Finnmark er et av Norges mest berømte fiskeområder. Det er en liten del av Finnmark, som ligger i det arktiske området, og som har en rik historie med fiske. Området er kjent for å ha noen av de beste fiskeriområdene i verden, og det er et populært reisemål for sportsfiskere og matentusiaster fra hele verden.

Kildin Finnmark

Historie og bakgrunn

Kildin Finnmark har en lang og stolt historie med fiske. Området har vært bebodd siden steinalderen, og fiske har alltid vært en viktig del av livet her. Fiske ble også en stor industri for området på 1800-tallet, og i løpet av de neste årene ble det bygd et betydelig antall fiskevær langs kysten.

Da den moderne fiskeriindustrien begynte å vokse på 1900-tallet, ble Kildin Finnmark et sentralt sted for fiske og frittstående fiskere. Fiskeindustrien i Kildin Finnmark har alltid vært avhengig av sjøen. Fangsten av fisk foregår med båter som drar ut på havet på jakt etter fisk, og når de kommer tilbake med fangsten, er det stor aktivitet i fiskeværene.

Fisket i Kildin Finnmark

Fisket i Kildin Finnmark er særlig kjent for spesielle delikatesser som Skrei i vintersesongen, lysing, kolje og torsk, men også for deilige skalldyr som krabber, kreps og hummer. Fiskerne her har en omfattende kunnskap om fisket og har lært å drifte økosystemet slik at det blir bærekraftig og miljøvennlig. Ved å satse på kvalitet og bærekraft, er Kildin Finnmark i dag en av de ledende leverandørene av sjømat til det globale markedet.

Fiskerne i Kildin Finnmark er også nøye med smaken på fisken. De kjenner hver eneste fisk og kjenner til hvordan det smaker når den er fersk. De behandler fisken forsiktig og pakker den skånsomt slik at den bevarer sin gode smak og kvalitet. I tillegg legger de stor vekt på å levere fisk som er fri for forurensing og miljøgifter.

Mat og drikke fra Kildin Finnmark

Når det gjelder mat og drikke fra Kildin Finnmark, er det selvfølgelig fiske- og skalldyrproduktene som er mest kjent. Med fersk og nyfanget fisk kan du lage mange deilige retter, for eksempel fersk kongekrabbe som kan grilles, skyfles i salat eller brukes i stuing. Torsken kan du selvfølgelig nyte som tradisjonell klippfisk, eller du kan lage sashimi eller poke bowl om du ønsker noe mer eksotisk.

I tillegg til fisk og skalldyr, finnes det også andre spennende produkter fra Kildin Finnmark. En av disse er det lokale ølet som brygges på bryggeriet sitt kjøkken, Ersfjord Ølbryggeri. Ølet har en unik smak og har blitt en populær drikk for mat- og drikkeentusiaster som besøker Kildin Finnmark.

Kildin Finnmark er et fantastisk område med en lang historie og en sterk kultur innen fiske og sjømat. Dette området er kjent for å være et sjømatparadis, og det er noe som har tiltrukket seg både fiskere og matentusiaster fra hele verden. Fra fersk fisk til lokale øl, er det noe for alle smaker i Kildin Finnmark. Hvis du vil oppleve det beste av sjømat og drikke fra Nord-Norge, er Kildin Finnmark et sted du bør besøke. Sjekk ut lokale fiskerestauranter og opplev en helt unik smaksopplevelse! Du kan lære mer om fiskeriet her: https://mikalsolhaug.no/fartoy

Flere nyheter