Kom i gang med båtlivet allerede nå

02 april 2020
Johanne Hansen
Kom i gang med båtlivet allerede nå

Det er en myte at du må vente til våren eller sommeren med å komme i gang med det deilige livet til sjøs. Det er nemlig mange muligheter for å starte båtlivet allerede nå, eller hvert fall gjøre det mulig å starte sesongen med en gang det blir varmt i været. Her kan du lese mer om hvordan. 

Gjør de riktige forberedelsene 

Uansett hva slags båt du har, om du har en optimistjolle eller en lekker Beneteau, så er det helt essensielt at du gjør de riktige forberedelsene før båtsesongen går i gang. Det er nemlig mange som venter for lenge med å gå i gang med forberedelsene og så blir det plutselig ikke så lang og deilig båtsesong som man hadde tenkt. En god båt er et godt utgangspunkt. Da kan du gå i gang med for eksempel bunnstoffing, gjennomgang av tekniske elementer og se om du kanskje mangler noe ekstrautstyr til båten. 

Ny båt i år? 

I år blir kanskje også året der du kjøper ny båt? Det å kjøpe ny båt er en stor beslutning og også en stor investering for mange. Derfor er det viktig at du velger en forhandler som kan hjelpe deg med å ta et godt valg og veilede deg ut ifra behov og bruksområde. Det er nemlig viktig å tenke over, hva du bruker båten til og hvor mye, når du skal kjøpe ny båt, så vet du at du får den båten som passer best til ditt behov. 

Hvis du liker fart og spenning, er det ikke samme båt du trenger som hvis du vil ha en langsom snekketur på fjorden. Det er også viktig å avgjøre om båten er til bruk eller fornøyelse. Det er mange som bruker båten til og fra hytta, hvis de holder til på en øy og da kan det være andre hensyn som må tas. 

Flere nyheter