Nummere er en stor del av regnskap

20 oktober 2019
Mathias Bjelland
Nummere er en stor del av regnskap

Hva er en regnskapsfører?

En bedrifts regnskapsfører som jobber for et stort, vanligvis multinasjonalt selskap, og hjelper dem å navigere i de forskjellige regnskapslovene og forskriftene i forskjellige land. Dette kan være veldig vanskelig fordi hvert land har sitt eget sett med lover og praksis som de anser som normalt. Dette er grunnen til at valgprosessen for denne typen regnskapsbyrå kan være veldig streng. Men fordi utvelgelsesprosessen er veldig streng, kan lønnen for de som klarer å komme inn være veldig god.

Bedrifts regnskapsførere må sørge for at alle regnskapene i hvert land selskapet har virksomhet i samsvar med gjeldende lokale lover. Normalt vil en individuell regnskapsfører bli tildelt ett land å forholde seg til, slik at ting ikke blir for kompliserte der ingen noen gang kunne håndtere. Regnskapsføreren vil deretter rapportere til hovedkontoret i hjemlandet regelmessig for å oppdatere dem om hvordan driften går i det landet.

Maksimer fortjeneste og finn fordeler med regnskapsbyrå

En annen viktig funksjon hos selskapets regnskapsførere er å hjelpe dem med å maksimere fortjenesten. Slik en bedrifts regnskapsbyrå gjør dette er ved å se på et lands skatteregler og finne måter å bruke det til deres fordel. For eksempel, hvis et land har skatteregler som gir veldig sjenerøse skattefradrag for veldedige donasjoner, kan en regnskapsfører anbefale selskapet å gi mer til veldedighet slik at skatten deres kan reduseres, noe som vil øke fortjenestemarginene.

En virksomhets regnskapsførers jobb kan noen ganger være veldig belastende. Hvis et land endrer mange av sine regler veldig raskt, kan det være veldig hardt arbeid å se gjennom de nye reglene og endre hvordan selskapet opererer slik at de ikke blir beskattet så mye. Men noen ganger kan det være veldig givende hvis regnskapsførere mener de hjelper en god sak.

Et regnskapsbyrå kan gi deg mange fordeler og hjelpe deg med din bedrift fremover!

Flere nyheter