Små ting du kan gjøre for å forbedre uteområdet

28 januar 2023
Johanne Larsen

Fordi vi lever i et land med så tydelige sesonger, er det fort gjort at uteområdet blir litt neglisjert om vinteren og i de sesongene det ikke er mye blomstring og vi ikke befinner oss så mye ute. Det er dog noen ting man kan gjøre hele året for å få uteområdet til å fremstå fra sin beste side. Det skal vi se litt nærmere på nå.

Har du vurdert asfalt? 

Asfalt

Noen ganger er det et annet type materiale som skal til for å skape en stilren og flott flate. Når det kommer til å gjøre uteområdet litt mer ensarte, kan det faktisk være asfalt som er løsningen. Har du en stygg og estetisk rotete oppkjørsel? Ja, da er det kanskje asfalt som er tingen, for å få det til å bli både bedre å kjøre på og gi et vesentlig bedre førsteinntrykk av boligen din når folk kommer. Det samme gjelder i deler av hagen – er det kanskje steder der asfalt ville ha vært en god løsning? Da er det mange måter å komme godt i gang på, og du kan finne mange gode tips til å asfaltere på nettet, selv for små prosjekter. 

Lag en helhetlig stil

En av de tingene asfaltering kan bidra med, er å skape en mer helhetlig stil på uteområdet. Kanskje trenger man noe mer stramt og stilrent for å balansere en overgrodd, men vakker have eller bohemske utemøbler? Uansett hvilken stil du kjører, så kan det være lurt å tenke litt som man gjør med innredning inne, også når det kommer til uteområdet – og sørge for at man skaper en stil som virker sammenhengende og elegant, ikke bare kaster alt mulig sammen fordi det er til et område ute. Det er lurt å tenke helhetlig og sørge for at det går en rød tråd mellom de valgene man tar. 

Flere nyheter