Cello er et fantastisk instrument å spille på

15 januar 2020
Mathias Bjelland
Cello er et fantastisk instrument å spille på

Hvordan en cello brukes

Celloer er et interessant musikkinstrument. Mange antar at det i utgangspunktet bare er en supersized fiolin som du trenger å legge på gulvet fordi det er for tungt for noe annet. Dette er en forståelig feil å gjøre for de som ikke er kjent med hvordan musikkinstrumenter fungerer. Cellos ble utviklet omtrent samtidig som de fleste av de andre medlemmene av fiolinfamilien var, og komponister har ikke sett tilbake siden.

Celloer må håndteres ganske annerledes enn fiolinkusinene sine. Mens fioliner er kompakte nok til at de trygt og enkelt holdes i lufta av enhver fiolinist når du spiller, er en cello altfor stor og altfor tung til å kunne håndteres på denne måten. I stedet kan en cello bare virkelig håndteres ved å ha den plassert på gulvet og få cellisten til å spille cello ved å holde toppen av den for å oppnå en balanse.

Lyden fra en cello er noe du sent vil glemme her i livet

Cellos produserer lyder som er tydelig forskjellig fra de fleste andre fiolinfamiliemedlemmer. Celloer pleier å produsere lavere tonehøyder. Dette stammer i stor grad av det enkle faktum at det har et proporsjonalt større volum i hulrommet sammenlignet med fioliner. Ikke bare det, cellos har større dybde i volumet, som alle bidrar til de lavere tonelydene de produserer.

Generelt brukes celloer for å gi en god baseline-melodi i bakgrunnen under fiolinkonserter mens fioliner vil spille den mer fremtredende, men ikke viktigere rollen som hovedmelodi som de fleste vil huske å ha hørt. Til slutt er et av de mest merkbare trekkene ved celloer sammenlignet med andre fiolinfamiliemedlemmer, fremspringet på bunnen som brukes til å balansere celloen når den brukes under en konsert. Celloer er et merkelig, men spesielt instrument som alltid vil ha sin plass i et orkester.

Flere nyheter