Rådene til deg som har tannlegeskrekk

01 desember 2021
Johanne Larsen

editorial

Har du tannlegeskrekk? Her får du noen gode råd som kan gjøre det litt lettere å komme seg til tannlegen. 

Gå til tannlegen jevnlig

Det er kanskje enklere sagt eller gjort til en som lider av tannlegeskrekk, men det er faktisk viktig at man kommer seg til tannlege jevnlig. Det er blant annet fordi det er svært viktig å bevare god tannhelse, og det er ikke alltid nok med det vedlikeholdet man gjør selv, som tannpuss og tanntråd. 

Røntgenbilder, en grundig tannrens og det å forebygge eventuelle hull og problemer, er noe som kan redde deg fra de vonde og dyre tannlegebehandlingene som du kanskje frykter. Derfor er det sånn at et godt råd mot tannlegeskrekk er å faktisk gå til tannlegen, så man kan komme inn i en god rutine, med mye mindre risiko for vonde tannlegebesøk. I tillegg er de fleste tannleger svært opptatt av å kunne tilby så smertefri behandling som mulig, og har god erfaring med å behandle pasienter som er nervøse eller som har tannlegeskrekk. 

Ikke bare praktisk

image

Tannlegebesøk trenger ikke utelukkende å ha en praktisk eller helsemessig årsak, det kan også være kosmetisk. Hvilken stand tennene våres er i har mye å si for hvordan vi blir oppfattet av alle, og et pent, hvitt smil er noe de fleste verdsetter høyt. 

Kaffe, røyk, vin og te er noen av de tingene som kan gjøre at tennene våre blir misfargede over tid, og da finnes det heldigvis råd, hvis du vil ha hvitere tenner igjen. Det er dog viktig at man gjør dette på en trygg måte, for ikke å skade tennene – og dermed oppsøke en profesjonell tannlege. Hvis du vil bleke tennene, kan du heldigvis finne tannleger som gjør dette over hele landet. Du kan enkelt finne tannbleking i trondheim. Dermed kan du enkelt få hjelp hvis du vil ha et hvitere smil. Dette er også en type besøk som er mye mindre forbundet med tannlegeskrekk.

Flere nyheter