Slik renser du opp i hagen på null komma niks

18 mai 2021
Johanne Larsen

Er det kanskje på tide å få rensket litt opp i hagen? Det trenger heldigvis ikke være så vanskelig som du tror. Det er nemlig mange gode muligheter for å få rensket opp når du trenger det, uansett om hagen er aldri så rotete. Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan få gode råd. 

Planlegg hagen godt

Å få rensket opp i hagen handler faktisk mer om planlegning enn det mange kanskje tror. Det kan nemlig være svært fristende å gå løs med luking og rydding, uten noen plan, men det er faktisk ikke så lurt. Selv om det klør i fingrene etter å komme i gang, er det en god ide å fokusere på god planlegning når du skal få rensket opp ordentligt.

Planlegg hvor du vil fjerne ting, hvor du kanskje vil anlegge helt nye planter og når ting skal blomstre. Da får du nemlig glede av hagen din i mye lenger tid av året, mens det er grønt, enn hvis du bare planter ting som er i full flor midt på sommeren. Derfor er planlegning svært viktig. 

Sørg for å rydde steinete områder

Det er jo ikke akkurat noen overraskelse at mange hager her i Norge har mye fjell og stein, det er nemlig en essensiell del av den særegne norske naturen. Det gjelder også for helt vanlige hager, og derfor er det mange som støter inn i ‘problemer’ med stein og fjell. Det er mange måter å rydde på, men en effektiv måte å renske stein og fjell på, kan man få med riktige redskaper.

Da kan du enkelt benytte deg av et praktisk renskespett i aluminium. Dette med å bruke riktig verktøy blir i det hele tatt viktig når du skal renske opp, og her kan det kanskje lønne seg å investere litt ekstra. 

Flere nyheter