Spar energi i hjemmet

31 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Det er mange løsninger på markedet for deg som vil spare på energien, og her skal vi se litt nærmere på noen smarte tiltak du kan tenke over, hvis du vil spare strøm. 

Hva med en varmepumpe? 

Det er kanskje ingen overraskelse at en av de aller største utgiftene vi har i forbindelse med energi og strøm, som regel handler om oppvarming av vann og bolig. Derfor er dette en post det kan være verdt å se litt nærmere på hvis vi vil nedskjære forbruket litt akkurat på dette området.

Det er mange løsninger for deg som vil spare energi på varme, og en av de løsningene som er blitt mer og mer fremtredende på markedet, er det man kaller en varmepumpe. En luft-til-luft varmepumpe for eksempel, er det mange som er nysgjerrige på. På amalo.dk kan du lese mer om varmepumper og se om det kanskje er en løsning som passer for deg. 

amalo

Tiltak som sparer strøm 

Vi blir rett og slett mer og mer bevisste når det kommer til forbruk av strøm og energi, men det er mye vi kan gjøre selv for å spare. Bare det å sjekke når på døgnet strømmen er billigst, kan gjøre at man kan spare litt. Det vil si at man kanskje utsetter energitunge oppgaver som vaskemaskin, oppvaskmaskin eller lignendene, til når strømmen er på sitt billigste.

Da blir det ikke sånn at de oppgavene som suger mest energi koster så my, fordi man utsetter dem til tidspunkter der de er billigere å utføre, rett og slet. Det kan være en stor fordel for deg som vil spare på strøm. Vi har allerede nevnt ting som varmepumpe, men andre grønne varmeløsninger som pillefyr eller peisovn, kan også være en mulighet. Det er dog viktig å se på hva som lønner seg på sikt, ikke bare akkurat her og nå. 

Flere nyheter