Verktøy er noe av det viktigste vi har

04 november 2019
Mathias Bjelland
Verktøy er noe av det viktigste vi har

Dreieverktøy: Hvorfor er de så interessante?

Dreieverktøy ser litt annerledes ut enn vanlige verktøy. De har en tendens til å ha en merkelig kurve på slutten som er ferdig med en skarp ende som du ved et uhell kan klemme deg selv med. Årsaken til dette er det enkle faktum at dreieverktøy brukes litt annerledes enn det typiske industrielle eller mekaniske verktøyet. Dreieverktøy må brukes sammen med andre maskiner for å være nyttige.

Dreieverktøy må kompletteres gjennom hele produksjonsprosessen av maskiner som snurrer råstoffet som det arbeides med i en tilstrekkelig hastighet for de spesifikke formålene med dette prosjektet. Produksjonsprosessen starter med en blokk med råstoff, vanligvis enten høykvalitets tre eller metall og stort sett i en slags sylindrisk form, som vil bli spunnet av den første maskinen og en arbeider vil barbere av seg store biter av råvaren i orden for å starte designguiden.

Dreieverktøy lyser opp dagen til kjøperen

Den startoppgaven gjøres vanligvis med et bredere dreieverktøy som ikke kan gjøre ekstremt presist arbeid, men kan starte ting ut. Deretter går det halvfabrikata videre til neste spinner, og en annen arbeider bruker et mer raffinert verktøy for å etse ut de finere detaljene som kreves. Dette gjøres til design- og kvalitetsspesifikasjonene er oppfylt. Det er tross alt kun når disse er oppfylt at en kan si seg fornøyd med resultatet av arbeidet. 

Når denne oppgaven er fullført, blir det ferdige produktet pusset ned eller renset for å tørke bort alle sponene som kan ha samlet seg i løpet av produksjonsprosessen. Når dette er gjort, er produktet nå klart for salg og vil enten bli lagt i et lager midlertidig eller, på grunn av utbredelsen av «Just in Time» produksjonsstrategi, sendes det direkte til et utsalg hvor produktet kan lyse opp dagen for den som kjøper den, og sette et smil om munnen!

Flere nyheter